Waxen bij sporters


de beste ontharingsmethode

Veel sporters verwijderen hun lichaamshaar. Gladde benen en torso’s zijn niet alleen mooier, maar ook praktischer! Ooit een bodybuilder gezien met lichaamshaar?

Waarom nou praktischer?

Wielrenners, mountainbikers en hardlopers vallen bijvoorbeeld wel eens en wonden verzorgen op een ‘kaal’ been is dan gemakkelijker én hygiënischer.

Het masseren of tapen ook beter zonder haren en doordat het lichaamshaar gewaxt wordt blijft je lichaam ook vrij van stoppels!

minder transpiratiegeur

Nog een groot voordeel: is dat het onbehaarde lichaam sneller kan afkoelen tijdens het sporten omdat de transpiratie eerder verdampt op een kaal been dan onder een laagje haar.. Ohja… de kans op een transpiratiegeur is door het waxen van je lichaamshaar ook kleiner. Win win situatie dus!

Sommige wielrenners beweren bovendien dat je sneller gaat met gladde benen, omdat je minder luchtweerstand hebt en sommige zwemmers beweren dat ze minder weerstand hebben in het water zonder lichaamshaar.

Hoe lang niet sporten na wax?

Mag je na de waxbehandeling douchen, sporten en/of naar de sauna? Ja dit mag, het liefst niet te heet douchen, de huid kan nog wat gevoelig zijn. Wacht wel minimaal 24 uur met sporten, zwemmen of naar de sauna gaan. Je huid heeft nog even tijd nodig om te herstellen.

WaxSalon

Bye bye scheermesjes, Hi WaxxAnn!! 

Wil jij ook meer weten over (de eerste keer) waxen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag met de voorbereidingen op je (eerste) waxbehandeling.

Reactie plaatsen

Reacties

Jessica
9 maanden geleden

Altijd enorm tevreden over mijn waxbehandingen bij Anne. Topper! ๐Ÿ’•๐Ÿ’•